Vlees- & visindustrie Agro-industrie koelbewaarcellen



PERSLUCHTVERSTUIVERS TYPE "ESC-II"

 

  • Vermijden van uitdroging van gestockeerde goederen, ook bij negatieve bewaartemperaturen.
  • Vermijden van uitdroging bij invriezen van vlees en vis.

 

Bijna alle soorten van voedsel zijn hygroscopisch en worden beïnvloed door de vochtigheid of het gebrek eraan. Aardappelen, opgeslagen in speciaal bevochtigde en gekoelde ruimtes blijven langer vers en zijn beter bestand tegen het ontkiemen en schimmels. Fruit, bewaard in een degelijke, bevochtigde ruimte zal langer vers blijven en dus langer verkoopbaar zijn.

 

 

 

VOEDINGSINDUSTRIE Ideale temperatuur (°C) Ideale RV (%)
Opslagplaats appels -1-0 75-85
Bananenrijping 20 90-95
Opslagplaats bananen 16 85-90
Opslagplaats citrusvruchten 16 85
Opslagplaats eieren 2-13 75-80
Opslagplaats graan 16 30-40
Koelkamer rundsvlees 4 80
Opslagplaats champignons 0-2 80-85
Groeiruimte champignons variable 60-85
Opslagplaats aardappelen 4-16 85-90
Productie variable 60-85
Suiker 27 30
Opslagplaats tomaten 1 85
Rijpruimte tomaten 21 85